Speakers Society® - Spraakmakende Sprekers
Sprekers uit binnenland Sprekers uit buitenland Sprekers buiten categorie

Impactvolle sprekers voor een (voornamelijk) zakelijk publiek, met een kwaliteitsgarantie: u vindt ze op deze site.

De belangstelling voor ‘sprekers’ op evenementen groeit van jaar tot jaar, bijvoorbeeld wanneer men een opening, een productlancering, een viering, een maandelijkse vergadering, een congres, een seminarie, … organiseert.

Daarenboven krijgt u via een spreker ook automatisch een thema aangeboden. Dit thema kan op diverse vlakken doorgetrokken worden, zodat copywriters, lay-out-teams, decorateurs, pers- en PR-officers en alle mogelijke aanverwante, veel sneller en gestructureerder aan de slag kunnen.

Een boeiend spreker geeft steeds extra dynamiek aan een receptie, een diner, een commercieel of socio-cultureel evenement. Uw genodigden krijgen namelijk stof tot conversatie, tot communicatie!

Vandaar Speakers Society, hét Belgisch platform van Spraakmakende Sprekers.

Laat u verrassen door onze voorstellen of schuif zelf een onderwerp of naam naar voor en wij gaan heel graag voor u op zoek!

Toen in december 1999 Speakers Society werd gelanceerd, was er in Vlaanderen/België geen enkele organisatie was die zich met sprekers bezighield. Het was dus een voor de hand liggende keuze om in de schoot van ‘moederbedrijf’ HARPO een aparte entiteit voor ‘keynote speakers’ in het leven te roepen.

armandpien

De immer enthousiaste en vooral charmante Armand Pien was de eerste spreker die ooit werd ‘uitgezonden’ door Speakers Society.

Als eerste en enige sprekersbureau in België werd vanaf dan een duidelijke niche in de markt gezet. Spraakmakende Sprekers, waarbij we denken aan (inter-)nationaal bekende namen, maar ook aan (misschien minder bekende) specifieke sprekers over business gerelateerde onderwerpen. Heel wat congressen en evenementen kregen sindsdien via Speakers Society een duidelijke meerwaarde. Een meerwaarde waarbij de sprekers, alleen al door hun naam op uw uitnodiging of de inhoud van hun topic, de garantie bieden voor meer bezoekers op uw evenement.

Wij nodigen u dan ook graag uit om verder een kijkje te nemen in ons steeds groeiende aanbod. Een aanbod waar duidelijk geen beperking op staat! Wenst u bijvoorbeeld een bepaalde (internationale) spreker, waar Speakers Society nog niet mee werkt(e)? Dan gaan wij voor u heel graag op zoek! Waar het voor onze opdrachtgevers vaak (te) veel tijd, energie en dus geld vraagt om zelf zo’n zoektocht aan te vatten voor één enkel evenement, is het voor ons immers steeds een nuttige investering om op zoek te gaan naar directe contacten met nieuwe sprekers, want dit completeert sowieso onze catalogus.

Onze contacten als sprekersbureau o.a. via actief lidmaatschap bij diverse vakverenigingen garanderen ons daarenboven de nodige internationale credibiliteit, die veel makkelijker deuren opent voor onze organisatie kan voor een individu.

ONZE WERKWIJZE:

Speakers Society biedt u een compleet servicepakket, zowel voor, tijdens als na uw evenement.

Voor de voordracht – voorbereiding

  • U kiest een spreker of onderwerp => wij kunnen u hierbij adviseren zodat u de meest geschikte spreker voor uw objectieven kan selecteren
  • U beslist over de betrokkenheid van Speakers Society => enkel spreker afvaardigen of spreker ook begeleiden
  • U neemt een optie die binnen een maand kan geannuleerd of bevestigd worden
  • Desgevallend boekt u dus hierna een spreker => eens dan de administratie rond is, kunnen wij er dan weer voor zorgen dat de spreker u verder contacteert voor een telefonische intake betreffende het te bespreken onderwerp en de praktische afspraken.

Tijdens (de voorbereiding van) de voordracht – aankondiging en ondersteuning

Wij bezorgen u in de mate van beschikbaarheid, algemene informatie over:

  • de spreker en het onderwerp
  • technische en/of andere benodigdheden
  • eventueel handouts om te downloaden

Na de voordracht – nazorg

  • Tevredenheidsenquête
  • Evaluatie

Hoe worden wij vergoed?

Wij werken via een commissie die door de professionele sprekers aan ons wordt betaald vanuit de gage die zij via ons van u ontvangen. Dus onze bemiddelingingstussenkomst is gratis voor u als opdrachtgever.

De nabije of verdere toekomst

Ook in de toekomst zullen wij u met heel veel plezier en vrijblijvend informeren over de evolutie in het sprekerslandschap, waarmee wij u dan weer kunnen assisteren bij zoeken naar én vinden van een volgende gepaste spreker of lezing voor weer een nieuw evenement.

Wanneer u hier intekent op onze nieuwsbrief, dan blijft u ten allen tijde op de hoogte van ons steeds aangroeiend sprekersaanbod.

Actief lid van internationale vakverenigingen

Wij bij Speakers Society vinden het bijzonder belangrijk om professioneel bezig te zijn met het gesproken woord en om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in ons vakgebied.

psa

Vanuit Speakers Society, als eerste sprekersbureau in België, hebben wij ons van bij de start (als afzonderlijk Vlaams chapter in wording) van de Nederlandse afdeling, geassocieerd met de Professional Speakers Association (PSA).

Deze wereldwijde vakorganisatie stelt zich tot doel om ‘mensen die (een deel van) hun geld verdienen met spreken’ te groeperen, te ondersteunen, te motiveren, … en hen een platform te bieden om ervaringen uit te wisselen, te netwerken en zichzelf te perfectioneren’.

Wij nemen dan ook met plezier het voortouw in het mee verder uitbouwen van de PSA in België, vanuit de overtuiging dat ook Belgische/Vlaamse sprekers een ‘eigen’ beroepsvereniging, die inspireert tot innovatie, groei en leiderschap, als zinvol en belangrijk aanvoelen.

Immers, het sprekersberoep naar een hoger niveau tillen, daar worden zowel de professionals van het woord, ‘intermediairs’ zoals wij en al onze opdrachtgevers beter van!

gsfDaarnaast zijn wij samen met ruim 10.000 collega-sprekers in meer dan 10 landen aangesloten bij de Global Speakers Federation, het netwerk van internationaal opererende sprekers.

iasbEn uiteraard is Speakers Society ook lid van de International Association of Speakers Bureaus.