Bert Verdonck

Bert Verdonck

Smart in Business, Fun in Life!

PROFIEL

Bert Verdonck is een buitengewone life coach, inventieve lifehacker en creatieve geest.
Naast praktische trainingen en persoonlijke coaching, wordt hij internationaal als keynote spreker gevraagd om mensen te enthousiasmeren en te helpen met hun efficiëntie en communicatie.
Als auteur en oprichter van ‘Genius Shortcuts’ bespaarde hij reeds duizenden mensen minstens 2 uur werk per dag. “Enjoy Every Day!” is zijn levensmotto.

In België is Bert al de bekendste lifehacker, maar ook internationaal (tot in Nieuw Zeeland!) groeit zijn reputatie. Hij publiceerde een eerste boek “Your Book in 100 Days” bij een Britse uitgeverij en schrijft regelmatig inspirerende blogs op verschillende online platformen.

Bert werkt voor een divers publiek, meestal voor deelnemers die een bepaalde weerstand hebben met betrekking tot technologie. De meeste mensen hebben schrik van computers of technologie, omdat er nooit iemand heeft uitgelegd hoe simpel het eigenlijk allemaal is. Bert leert zijn publiek de makkelijkste weg naar efficiëntie via simpele, direct bruikbare tools die het leven aangenamer maken. Frustrerende routineklussen worden hierdoor makkelijk gereduceerd in tijd (en frustratrie!), zodat er extra ruimte onstaat voor wat er echt belangrijk is, professioneel of privé.

Enkele voorbeelden van Genius Shortcuts:
300 websites in 30 minuten
200 beelden in 20 seconden
Outlook Paradise
Vergeet al je paswoorden!
Leer in 5 minuten
Vind alles op InternetFORMULES

Alle presentaties zijn variabel in lengte en inhoud.
De kortste presentatie is een Genius Shortcut in 1 minuut! Ideaal voor de opening (of afsluiter) van een evenement. Uiteraard zijn ook langere teasers mogelijk.
De meest gangbare formules zijn keynote presentaties, workshops, trainingen, interactieve sessies en hands-on praktijksessies.


ONDERWERPEN

De meest gangbare formules zijn :

Taste of Genius:
Keynote presentatie over hoe Genius Shortcuts alle deelnemers tijd (en geld) besparen via praktische tips & tools. Proef de mogelijkheden van een aangenamer (professioneel) leven.

Smart in Business, Fun in Life!
Keynote presentatie over wat echt belangrijk is in ons (professioneel) leven en hoe we het sneller kunnen bereiken via slimme snelkoppelingen en praktische “life-savers”.

Simply Genius:
halve dag interactieve sessie over hoe Genius Shortcuts je minstens 1 uur tijd/werkdag besparen. Maak komaf met een aantal dagelijkse frustraties door heerlijke handigheidjes en top tools. Je leven wordt eenvoudiger en je krijgt meer gedaan in dezelfde tijd!

The Art of Genius:
Een volle dag workshop in beperkte groep, waar Bert garandeert dat hij je 2 uur tijd/werkdag kan besparen. Breng je laptop mee en geniet onmiddellijk van de stortvloed aan praktische tips, tools en trucjes om je leven makkelijker en efficiënter te maken. Weg met stress, dus meer tijd voor fun!

Pure Genius:
Een meerdaagse masterclass voor alerte alumni van Genius Shortcuts, die vooral kiezen voor eenvoud, doorgedreven genialiteit en toffe tools om het leven aangenamer en relaxter te maken. Saaiheid, inefficiënties en frustraties behoren definitief tot het verleden na deze masterclass!

Zakendoen met India:
Outsourcing aan de andere kant van de wereld. Iedereen praat erover, maar hoe pak je dit concreet aan? Naast praktische tips, bruikbare methodes en cross-cultural inzichten (in Hindi!) deelt Bert zijn ervaringen over hoe je concreet kan zakendoen met India.

Snellezen:
Wie wil er sneller kunnen lezen en dus meer lezen in minder tijd? Hebben we tijd om een uitgebreide cursus snellezen te volgen? Meestal niet! Hoe fijn zou het zijn om een boek in een uur uit te lezen? Of nog even snel dat ene rapport lezen voor je een meeting binnengaat? Of die (lange) mail van je baas? Leer in 1 uur tijd je leessnelheid minstens te verdubbelen!


Alle presentaties kunnen op maat aangepast worden en concreet afgestemd worden op het (doel)publiek. Er kunnen tevens ontbijt-, lunch- of dinnersessies georganiseerd worden. Bert geeft boeiende presentaties gaande van kleine groepen in besloten kring tot grote, heterogene groepen met een internationaal karakter.


REFERENTIES

Hieronder een greep uit de referenties:

Genius Shortcuts opent letterlijk je ogen. Ik stond meerdere keren verstomd over wat er allemaal mogelijk is met eenvoudige tooltjes die bovendien meestal gratis op het internet te verkrijgen zijn. Elke tip en tool bespaart minuten tot uren tijd. Zeker de moeite dus!
Katrien Goris – Stafmedewerker Personeel en Organisatie – Boerenbond

Genius Shortcuts is een echte eye-opener. Ik heb zin om onmiddellijk met de gepresenteerde tools aan de slag te gaan. Ik beschouw mezelf als een IT-leek, maar heb door deze training voldoende zelfvertrouwen gekregen om deze praktische tools in “mijn leven” toe te laten en er profijt uit te halen.
Sara De Clerck – Projectcoördinator - Universiteit Hasselt

De Genius Shortcuts training doet je nadenken over werken met de computer en de tijd die je ermee verliest. Naar een aantal tools had ik al gezocht op het internet, maar had ik niet gevonden. Hier kreeg ik ze allemaal op een presenteerblaadje.
Piet Van den Bergh – Teamcoach Legal Departement – Acerta

Genius Shortcuts wordt gegeven aan een redelijk hoog tempo, zodat het makkelijk is om aandachtig te blijven. Veel “WAW!” en “AHA” momenten en gegeven met zin voor de herkenbare realiteit. Bert gaat soepel om met vragen en weerstanden. Hij heeft een positieve testaankoop benadering.
Piet Bries – HR-manager – Idewe

Genius Shortcuts is voor mij :
efficiënter werken
to the point
logischer
makkelijk en direct toepasbaar
heel veel tijdswinst dankzij doelgerichter omgaan met de overvloed aan informatie
Eve Deprez – Architect en docent architectuurtheorie

Zeer interessant en direct bruikbaar ook voor niet-IT-ers. Op een heldere, aantrekkelijke manier gebracht.
Katja Van Lierde – Learning Consultant – Belgacom


PUBLICATIES

Verscheidene blog-artikels, webinars, videos, podcasts, online presentaties...

“Your Book in 100 Days”, uitgegeven bij Ecademy Press (UK)


EXTRA

• Bert geeft tevens trainingen, workshops en persoonlijke coaching rond “een zinvol leven”, “je levensdoelen ontdekken” en “realiseren van dromen”, gaande van enkele uren tot meerdere dagen.

• Bert wordt ook ingehuurd om evenementen te openen of af te sluiten met toffe tips & tools die onmiddellijk bruikbaar zijn in de praktijk.


Gesproken talen: Moedertaal