Didier De Backer

Didier De Backer

Van doorleefde Visies via innerlijke Inspiraties naar concrete Resultaten

PROFIEL

Didier De Backer is ondernemer, NLP Master, trainer en coach. Van opleiding is hij licentiaat Handels- en Financiële Wetenschappen met specialisatie Marketing. Hij volgde ook diverse doorgedreven opleidingen rond leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Desgevraagd neemt hij tijdelijke functies op als crisismanager of interim manager waarbij hij door het werken op het ´klimaat` en een aaneenschakeling van `bewegingen´ steeds snel tot opmerkelijke omslag en vooruitgang komt. Zo was Didier in het verleden onder meer vereffenaar bij KV Kortrijk (de enige voetbalclub in België die werd vereffend zonder degradatiebestraffing). Hij was ook jarenlang actief binnen JCI Vlaanderen, waarvan 2 jaar als voorzitter van Business & Networking.FORMULES

Didier kiest altijd in samenspraak met de opdrachtgever voor de meest passende formule: persoonlijke coaching (8 uur per maand), Keynote Speeches (van 30 minuten tot 2 uur), workshops van 1 dagdeel, volledige dag of 2-3 dagen, driedaagse ´Ardeen` coaching, training- en coachingstrajecten voor bedrijven over 12 maanden (diverse opties, o.a. een bedrijfstraject met een rendabiliteitstoename van 20 tot 25 % op 1 jaar tijd).
Hierbij kunnen de kortere ´modules` perfect aangewend worden ter introductie of ter voorbereiding van grotere, langere ´modules`.

Reeds van jongs af aan is Didier gepassioneerd door visie, strategie, analyse, helikopter- standpunten, verrassende syntheses, inzichten en conclusies. Didier is ondertussen overtuigd van het volgende: “Velen zien dat er een probleem is, een minderheid weet wat het probleem is en weinigen weten hoe het probleem op te lossen”. Aan deze Drievuldigheid voegt Didier in zijn praktijk nog een vierde dimensie toe, namelijk via trajecten en opvolging een organisatie, bedrijf, coachee of trainee pas weer loslaten nadat de nodige veranderingen effectief geïmplementeerd zijn in diepe automatismen, gewoontes en denkwijzen zodat er met blijvende impact verdere groei kan bewerkstelligd worden.


ONDERWERPEN

Didier is een graag geziene, inspirerende spreker voor jong en oud met zijn typische no- nonsens en tegelijk fijngevoelige stijl, doorspekt met zijn eigen humor en zelfrelativering. Hierdoor blijven vele toehoorders doorlopend geboeid hun glimlach om de lippen houden. Door zijn inlevingsvermogen en zijn doorlopende aanwezigheid in het hier en nu kan hij bovendien heel flexibel, creatief en interactief op zijn toehoorders inspelen. Tegelijk slaagt Didier er toch telkens in om zijn publiek met eenvoudig te begrijpen boodschappen te bezielen en met verfrissende inzichten en nieuwe concrete tools te laten vertrekken.

Met veel passie spreekt Didier over de volgende onderwerpen, die hij allemaal zelf heeft ervaren, beleefd en doorleefd:

• Beweging of inhoud?
• Netwerking anders bekeken
• Doelstellingen met actie
• Meer met minder
• Van angst naar durf
• Zelfbedrog of vrijheid
• De individurevolutie
• Alles is goed
• Leer je het ooit?
• Momentum!
• Ontzuur de maatschappij, begin bij jezelf.

Een kleiner of groter seminar van Didier De Backer is voor iedereen altijd een verrassingsgeschenk omdat Didier zich steeds 300 % geeft en hij er een erezaak van maakt om iedereen met een serieuze meerwaarde weer te zien vertrekken, zowel in binnen- als in buitenland, zowel voor kleinere groepen als voor groepen van 300 tot 2.000 personen.


REFERENTIES

Voka, Plato, JCI, Nu Skin International, Global Partners Network, Boels Verhuur, Schwarz Schoonmaakbedrijf, KV Kortrijk, Mary Kay Cosmetics, diverse KMO´s, zaakvoerders, zelfstandigen en privé personen.


EXTRA

Je kan Didier ook vragen om bepaalde presentaties, trainings en coachings te doen samen met zijn levenspartner Annah Bachaus. Soms krijg je zelfs Annah en Didier voor de prijs van één.
Annah is zelf namelijk ook een uitstekende coach en Didiers tweelingziel, waardoor beiden elkaar naadloos aanvullen. Annah heeft de hoogbegaafdheid om op haar eigen manier met woorden te spelen zodat haar publiek tegelijk een film intern ziet afspelen. Annah kan een publiek van het begin tot het einde aan haar lippen laten dromen als perfecte aanvulling bij het kader dat Didier eerst heeft gecreëerd.


Gesproken talen: Moedertaal