Harry van Hest - 04

Harry van Hest - 04

COMMUNICATIE - Back to basics!
KAN COMMUNICATIE DE WERELD REDDEN?


Profiel

 
Harry van Hest is een communicator ‘pur sang’, het zit hem gewoon in de genen. En dat is al zo sinds hij zijn carrière startte bij Roularta als evenementenmanager. Via zijn activiteiten in de pers, leerde hij dan ook de bedrijfswereld langs diverse kanten kennen.
Aangevuld met zijn jarenlange ervaring als presentator voor radio en televisie, ontwikkelde hij dan ook een voordracht om de intermenselijke communicatie te optimaliseren en dit op diverse vlakken.

Talen

NL / EN

Formules

Basisprogramma
1 uur (Optimaal communiceren, lichaamstaal, strategisch woordgebruik, stresscontrole,….)


Aangevuld met workshops
van 0,30min tot 1 uur (of meer) naar keuze:
- Lichaamstaal in verkoop optimaliseren
- Efficiënter vergaderen
- Beter netwerken
- Communicatie verbeteren tussen mannen en vrouwen
- Wat met conflicten op de werkvloer?
- Toxische taal vermijden (waarmee men goedbedoeld verkeerde zaken zegt, die de resultaten naar beneden halen)
- Spreken met passie + powerpoint gebruik
Deze laatste reeks topics kunnen ook uitgewerkt worden tot een complete (dag)training.
Omgekeerd kan het basisprogramma + bijvoorbeeld een van de workshops ook gecompileerd worden tot een kortere gelegenheidsvoordracht van 30 tot 45 min. (netwerkavonden, beurzen, ….)

Deze voordrachten/workshops zijn ook zeer geschikt voor studenten en werkzoekenden. (tips voor bij examens, sollicitaties, etc)


Onderwerp

Hoe groter uw bedrijf of organisatie, hoe belangrijker maar ook moeilijker uw communicatie.
En dan hebben we het hier niet over uw elektronische communicatie, want dat zal allicht perfect georganiseerd zijn, maar wel over de ‘intermenselijke’ communicatie.

Zo vertellen uw medewerkers veel meer met hun lichaamstaal dan met de woorden die ze uitspreken. Ook bij sollicitatie- of evaluatiegesprekken wint u enorm veel tijd en energie door de kandidaten op de juiste manier te observeren.

Maar als er dan toch gepraat wordt, is het heel belangrijk dat hetgeen er gezegd wordt, ook op de bedoelde manier wordt begrepen door de ‘ontvanger’. Herdefiniëren, efficiënte assertiviteit, ‘walk your talk’ en vooral leren luisteren zijn hierbij cruciaal.

Als er spanningen of conflicten in een bedrijf zijn, is de juiste communicatie de aangewezen weg om te groeien naar efficiënte en duurzame oplossingen voor alle partijen.

Bij dit alles is het voor elk der partijen belangrijk de stress te controleren en/of te kunnen detecteren.

Al deze items en desgevallend nog extra elementen die bij u in het bedrijf een knelpunt vormen (af te spreken bij intake), worden op een efficiënte, interactieve, maar vooral humoristische manier ‘ge-customized’ en behandeld. De toehoorders krijgen daarenboven onmiddellijk tools aangereikt om met het geleerde efficiënt om te gaan.
Als u Harry in uw bedrijf, organisatie of op uw evenement uitnodigt, dan wordt er nadien gegarandeerd enthousiast (over) gecommuniceerd!

 
Gesproken talen: Moedertaal