Harry van Hest - 05

Harry van Hest - 05

PASSIE PIRAMIDES - Wegwijzer naar ‘jobsatisfaction’ via juiste studie- en beroepskeuze

PROFIEL

Harry is al jaren bezig als presentator/moderator en vooral ook als keynote speaker en trainer. In die laatste hoedanigheden geeft hij dus voordrachten en trainingen voor diverse doelgroepen. Tot nu toe situeerden die activiteiten zich hoofdzakelijk in de bedrijfswereld en het is vanuit die hoek dat de problematiek van verkeerde studie- en beroepskeuze aan het licht is gekomen.
Vandaar dat Harry dit nieuwe programma ontwikkeld heeft gericht op de jongvolwassenen van nu.

 


 

 

 

 


FORMULES

 

Bestaat uit een enthousiast- creatief basisseminarie van 1 uur tot anderhalf uur, ter lancering van en bewustmaking rond, het concept. Desgevallend gevolgd door een uitgebreide workshop, waar ieder individueel een matrix invult die gaat bepalen wat zijn/haar ‘Passie Piramides’ zijn gebaseerd op zijn persoonlijke Waarden, Interesses, Capaciteiten en Ambities.
Concreet betekent dat, dat iemand die in het programma stapt, na afloop een ‘paspoort’ heeft waar als het ware op staat in welke richting hij/zij verder moet zoeken qua studierichting of qua werk.
In een tweede fase zal dit basispakket uitgebreid worden naar een halve of zelfs hele dag, waarbij diverse sprekers en aangepast entertainment het geheel completeren.

 


ONDERWERP

 

Er is onderzoek gedaan bij laatstejaarsstudenten en werkgevers. Enerzijds over wat hun beroepskeuze zou zijn en anderzijds hoe de ‘jobsatisfaction’ is bij de doorsnee werknemers. Dit naar aanleiding van de studie in die in de VSA verschenen is en die ons leert dat daar, 70 procent van de werknemers niet tevreden is met het soort van werk dat ze doen …!

 

Dit heeft natuurlijk alles te maken met de juiste studie- en/of beroepskeuze op scharniermomenten van het leven/de carrière.
In dit economische klimaat, waar de werkgevers er alles aan doen om hun personeel te behouden, leek het ons dan ook aangewezen van een programma te ontwikkelen waarbij het probleem aan de basis wordt aangepakt.

 

Die basis zijn de studiekeuzes die studenten maken op de verschillende niveaus.
Als die keuzes juist gemaakt wordt, eindigen zij met de juiste diploma’s, stappen ze in de juiste werkomgeving en zal de ‘jobsatisfaction’ en de retentie automatisch veel groter zijn.

 

Passie !!!
Vooral het begrip ‘PASSIE’ vormt bij dit alles het draagvlak.
Als studenten bewust en met passie met hun studies bezig zijn en deze dus ook beëindigen, dan worden het als vanzelf gedreven werknemers.
En als werknemers met passie hun dagdagelijkse werk doen, dan scoren de bedrijven op alle niveaus.
(zie ook het bedrijfsseminar COMMUNICATIE + PASSIE => SUCCES
http://www.harpo.be/page?&orl=178&ssn=&lng=1&pge=475&sare=551 )

 

Doelgroep:
Studenten op de scharniermomenten van hun opleiding. Vlak voor hun overgang naar het secundair of vlak voordat ze hun universitaire keuze of keuze qua hogeschool maken. Maar ook vlak na hun hogere opleiding, voordat ze in het beroepsleven stappen => succes in carrière
Werknemers die vanuit hun bedrijf de kansen krijgen om te herscholen of om bij te scholen. ‘Levenslang leren’ wordt het leitmotiv van de komende jaren, dus als werkgevers en werknemers gezamenlijk investeren in extra opleidingen, is het maken van de juiste keuze elementair => hogere retentie
Werkzoekenden (bijv. via interimkantoren, jobbeurzen, overkoepelende organisaties voor arbeidsbemiddeling, opleidingsinstituten ed) die dank zij deze workshop hun op maat gemaakte ‘paspoort’ meekrijgen dat aflijnt in welke richting dat ze een job kunnen vinden, die past bij hun capaciteiten en interesses => jobtevredenheid.

 

Hierbij de link van een filmpje dat een beeld geeft van het concept: http://www.myvideo.be/watch/5388159

 


REFERENTIES

 

Hallo Harry
Heel erg bedankt voor je geweldige uiteenzetting en je aanstekelijk enthousiasme.
Met vriendelijke groeten
Pascale Casters
Van Celstinstituut - Antwerpen

 


Dag Harry
Ik heb vandaag een rondvraag gedaan bij mijn leerlingen en ze waren superenthousiast over jou en je presentatie. Ik heb ook de directie en de studiekeuze-hoofdverantwoordelijke er al over aangesproken en ze zien het wel zitten om jou volgend schooljaar voor de hele groep te vragen (± 200 lln).
Goed nieuws hé!

 


Beste

 

Al enkele jaren neem ik met mijn economie-klassen van het 6e jaar deel aan “Dreamday”, een project in het kader van studiekeuzebegeleiding. Het is altijd spannend afwachten of we een goede keuze maakten.
Dit jaar kozen we voor Harry Van Hest van Harpo en … het was een schot in de roos!
Hij ontwikkelde een prachtige tool en wij hebben van de demonstratie genoten.
Harry heeft op een originele manier de leerlingen kunnen raken. Zijn flitsende presentatie gaat over keuzes maken vanuit je passie, ervoor gaan, uit je comfortzone stappen en actie ondernemen, VISA en SMART en PASSION pyramids …

 

Nooit heb ik mijn leerlingen zo unaniem enthousiast gezien. Enkele reacties:
• Harry kon de boodschap zeer enthousiast overbrengen.
• Hij gebruikte een taal die aansprak.
• Hij heeft ons veel bijgebracht over hoe keuzes maken.
• Het was een heel toffe ervaring.
• Hij is heel overtuigend.
• Harry is een persoon die je kan motiveren en je goed in je vel laat voelen
• De oefeningen gaven me meer zelfvertrouwen en doen me nadenken over mijn sterke punten en hoe ik deze kan gebruiken.
• Wat een passie!

 

Onze school gaat in het begin van volgend schooljaar Harry zeker opnieuw uitnodigen om al onze leerlingen van het 6e jaar een schitterende start van hun studiekeuzeproces te verzekeren.

 

Diane Coolen
Kardinaal Van Roey Instituut – Vorselaar

 


Hallo Harry!!
Mevr. Coolen heeft me gevraagd een verslag te brengen over de meningen van de leerlingen ivm je presentatie voor het Kardinaal Van Roey Instituut te Vorselaar.
De reacties waren heel positief, maar omdat dat niet veel zegt over de specifieke onderwerpen, zal ik er een klein verslagje van maken;

U vertelde ons in het begin van de voordracht veel over jezelf; uw aanloop naar de carrière, je jeugdverhalen (zelfs een foto !) Dat gaf meteen een duidelijk beeld over het doel van de presentatie en stelde veel mensen ook op hun gemak. Op de één of andere manier leek u bereikbaarder te worden.
Uw powerpoint was zeer gestructureerd en de afwisseling met de afbeelingen was ( zeker voor jongeren) een must.
Het was een plezier om naar u te luisteren omdat u zeer enhousiast overkomt. Uw "animatie" als ik het zo kan noemen, werkte verbazingwekkend goed; iedereen deed mee, zij het niet even blij te zijn met het strekken van de benen. Op die manier reikt het concentratievermogen verder. Het heeft me een duidelijker zicht gegeven over de toekomst van het leven, en aangezien de stuedierichting daarin vervat zit, zal ik niet twijfelen je documentatie terug in handen te nemen als het moment van de waarheid is aangebroken. Omdat je keuzes doorheen je hele leven moet maken, beschouwde ik je avond meer als een levensles. Deze avond was verhelderend en positief op het vlak van beslissingen nemen.

Hartelijk dank voor de interessante voordracht!!

Marie
Leerlinge Economie moderne talen


Goeiemorgen Harry
Ik wou je van harte danken voor gisterenavond. Allicht wordt daar nog over gepraat...
We hebben zeker ook een steentje bijgedragen om de keuze tot een beter einde te brengen.
Hartelijk bedankt ook voor de tegemoetkoming! Heel sympathiek.
Christiane Devos-Hozay
St-Ludgardisschool Merksem


Beste Harry
Alvast bedankt voor de boeiende piramide-avond in Kortrijk van gisteren en hopelijk kunnen we nog eens een beroep op je doen voor een of andere gelegenheid.
Met vriendelijke groeten,
Roland Vanbosseghem
Klantverantwoordelijke Midden West-Vlaanderen Syntra

RUBRIEK
Passie / studiekeuze / beroepskeuze / jobtevredenheid / motivatie / inspiratie


Gesproken talen: Moedertaal