Harry van Hest - 07

Harry van Hest - 07

Vrouwen en mannen, is er echt een glazen plafond?

mogelijke andere titels:
- Waarom dat onderscheid tussen mannen en vrouwen in de zakenwereld?
- Mannen en vrouwen, (hoe) kunnen ze (beter) samen werken?
- Meer vrouwen in het management! Een goed idee!!
- Is er echt een glazen plafond?
- Vrouwen en mannen: ‘een stel apart’
Etc.


Profiel

Harry heeft een eigen levensvisie en daar hebben (ondertussen) ‘vrouwen’ hun terechte plaats in veroverd. In zijn eigen relaties ging hij nooit over het ijs van één nacht. Hij is ondeugend maar trouw, ironisch maar oprecht en hoe dan ook, hij weet waar hij het over heeft.
Hij gelooft niet in de macho cultuur, maar weet dat het bij het mensdom hoort (met nadruk op de laatste lettergreep?)
Hij gelooft in de gelijkwaardigheid maar ook in de eigenheid en de mogelijkheden die daar in ver(ge)borgen liggen. Hij is een man in al zijn facetten maar keer op keer krijgt hij te horen dat hij veel ‘vrouwelijks’ in zich heeft. Aan u om dat uit te maken!


Talen

 


Formule

Perfect geschikt om in bedrijfscontext de relatie tussen mannen vrouwen te optimaliseren, maar ook een ideale voordracht om als dames stoom af te laten tov de heren (en omgekeerd). Daarom ideaal voor bedrijven, verenigingen en organisaties die dit heikele punt durven programmeren.


Onderwerp

Het zou heel wat beter gaan in heel wat bedrijven als er meer vrouwen in het top management zouden zetelen. De empathie eigen aan dames zou gegarandeerd helpen om te scoren!
Wil je dus weten waarom het management geregeld worstelt met die gelijkwaardigheid?
Om te weten waarom het ‘glazen plafond’ de vrouwen afblokt om carrière te maken in bedrijven, moeten wij wel eerst weten hoe het allemaal gegroeid is (evolutie) wat ons beïnvloed heeft (geschiedenis), hoe wij in elkaar zitten (biologie) en vooral hoe wij het misschien of allicht fout hebben aangepakt in het verleden!
Want zijn mannen en vrouwen echt zo erg verschillend van elkaar? Je weet wel het Mars en Venus verhaal ? En zo ja, waarom hebben we dan doorheen al die eeuwen niet geleerd daar een oplossing voor te vinden? Of moet het zo zijn dat wij elkaar aantrekken en afstoten? Zijn wij echt Ying en Yang, allebei anders en toch een twee-eenheid?
Harry licht een heel pak van die sluiers op en jij ? Je plukt er van mee wat jou aanspreekt! En daarbij maakt het echt niet uit of je een man bent of een vrouw want tenslotte hebben wij allebei gelijk !!.

 


Rubriek

Management / Ondernemen / Klanten/ Humor/ Edutainment/ Onderwijs

Gesproken talen: Moedertaal