Joris Mattijs

Joris Mattijs

Parijs/Dakar, echt het ultieme avontuur?

PROFIEL

Advocaat
Leading partner advocatenkantoor Mattijs, Van Roy en C°
Trainer "Persoonlijk Dynamisme" JCI

 

NL / FR / EN


FORMULES

Avondcauserie van ± 1 uur


ONDERWERPEN

Vanuit de praktijkervaring een kritische benadering van het toch wel specifieke fenomeen Parijs/Dakar:
Het is een duidelijke trend van deze generatie dat zogenaamde adventure reizen "in" zijn. Traditioneel wordt in de klassieke psychologie elk zoogdier geacht basisbehoeften als veiligheid en zekerheid (remember Maslov) na te streven, maar onze generatie heeft blijkbaar de behoefte om die aspecten achter zich te laten en zich in echte of vermeende avonturen te storten. Waarom?

• Wat zet mensen er toe aan om deel te nemen, t.t.z. op bedeltocht te trekken om via sponsoring veel geld te verzamelen om het snel uit te geven om 3 weken volstrekte ontbering te lijden?

• Is het een avontuurlijke overlevingstocht dan wel een geleide vakantietrip?

• Waarom vind men in die groep bijna uitsluitend mannen en slechts enkele (dan nog voornamelijk om hun publicitaire aantrekkingskracht geëtaleerde) dames?

• Is het ethisch verantwoord om met een karavaan van meer dan 500 auto's en vrachtwagens, beplakt met publiciteit voor luxe artikelen, begeleid door verschillende vliegtuigen en met talloze helikopters, "only for fun" door de armste landen ter wereld te trekken?

• Hoe reageert de plaatselijke bevolking op deze westerse decadentie?

• Hoe moet men zich voorbereiden, hoe verloopt de relatie met het thuisfront, wat is de interactie met het eigen team en met de rest van het deelnemersveld?

• Is het werkelijk een verrijking of overschat men de verhouding return to investment?

• Waarom worden mensen verslaafd en doen ze die helletocht jaar na jaar?

Zijn deelname aan Paris/Dakar 2002, 2003, 2005, 2007, (2008) & 2009 leverde unieke levenservaringen op die Joris graag met u wil delen.

Gezien de Dakar rally in 2008 op het laatste nippertje geannuleerd werd, zocht en vond Joris een nieuwe uitdaging in de Transorientale 2008, een unieke rally van St.-Petersburg naar Peking.

Voor de eerste Dakar in Zuid-Amerika is Joris (uiteraard) ook van de partij. U kan zijn avonturen volgen via: http://maycourier2009.blogspot.com/.

 

 

Motivatie / Ondernemen / Avontuur / Sport

Gesproken talen: Moedertaal