Kaat Exterbille

Kaat Exterbille

Wat kunnen we van de toekomst leren voor het hedenPROFIEL

Kaat Exterbille is expert in ‘Future Management’ en helpt uw organisatie te innoveren op alle 5 lagen van innovatie (leiderschap, marktinnovatie, processen, produkt en bedrijfsmodel). Zij is sinds 1990 Managing Director van een netwerk waaraan wereldwijd 400 futuristen verbonden zijn.

Kaat Exterbille behaalde een master in strategic foresight of toekomstmanagement in Parijs met specialisatie in Manchester en Glasgow.
Ze studeerde eveneens communicatiemanagement en ondernemerschap in België en Nederland en volgde cursussen in de Verenigde Staten rond participatief en veranderingsmanagement.

Kaat Exterbille is consultant voor diverse privé- en overheidsorganisaties. Zij helpt deze om op systematische wijze toekomstscenario's te ontwikkelen en te analyseren, om kansen voor de toekomst te ontwaren en te nemen, om zich voor te bereiden op mogelijke crisissituaties en om ‘Future Management’ in het managementproces en de organisatiecultuur te implementeren.

De presentaties van Kaat Exterbille geven een breed, visionair beeld op de meest belangrijke ontwikkelingen voor de mensheid in de komende jaren en de noodzakelijke actie in het heden. Wat er bijzonder is aan deze voordrachten, is de combinatie van lange termijn visies en pragmatisme.

De presentaties beantwoorden de volgende vragen:
Hoe ziet te toekomst er uit als je die gaat analyseren vanuit een trend voorspellende hoek maar ook vanuit een discontinue hoek?
Wat kunnen we van de toekomst leren voor het heden?
Hoe gaan we onze organisatie voorbereiden op die veranderingen?
Hoe kunnen we die initiatieven meten en borgen?


 

 


FORMULES

Van een lezing van 30 minuten tot een werksessies met echte instrumenten waarmee de organisatie aan de slag kan gaan (van 5 personen tot echte toekomstdenken conferenties met meer dan 50 deelnemers)


ONDERWERPEN

  • De toekomst van uw HR beleid
  • De toekomst van ….
  • Toekomstdenken in een half uur: deze sessie wordt voorafgegaan door 3 à 4 dagen voorafgaandelijk onderzoek dat in een half uur aan uw medewerkers wordt gepresenteerd met een aanzet tot actie op het einde.
  • En verder meer bedrijfsgerichte onderwerpen die zowel raden van bestuur, als directieleden, maar ook specifieke afdelingen kunnen inspireren.

 

REFERENTIES

Kaat Exterbille heeft onder andere gewerkt met Heineken, Lucent Technologies, Alcatel, Brouwerij Brand, Electriciteitsbedrijven, Vlaamse Overheid, 400 Vlaamse Musea, Federale Overheid Ministerie Arbeid, Nederlandse Erfgoed sector, Monumentenzorg Zuid Nederland.
Ook diverse middel en kleinbedrijven zoals consultants KPMG, Stork Air, Pleon reclamebureau etc.

Transformatie Management en de Toekomst van Vlaanderen: voor leden en raad van bestuur van VOKA
Leadership vaardigheden in de toekomst: voor CEO in Nederland in opdracht van Watermaatschappij Nederland
Different Trends and Future of HR: Internationales Trends-und Zukunftsmanagement Innovations und Wissenschaftler Konferenz Köln Organisator Euroforum Toekomst van Cutureel Ergoed in Nederland 300 aanwezigen organisatie Cultureel Erfgoed Ver. Nederland
Future of Telemedicine in Tromso Noorwegen - Telemedicine Conferentie


GETUIGENISSEN

“Kaat Exterbille wist ons als directie en Raad van Commissarissen te stimuleren en te motiveren meer dan één antwoord te vinden op de vragen hoe de toekomst te zien voor monumenten en die voor ons als Monumenten Fonds Brabant”.
mr. ing. P. (Peter) Stutvoet
Directeur
Monumenten Fonds Brabant

"Kaat is in staat om een helder beeld te scheppen rond toekomstige ontwikkelingen rond beleving, absoluut kansen voor mijn organisatie. Mij heeft zij geïnspireerd!"
Hans Smith
Directeur
Lodge Service Nederland BV / Mystery Review

Kaat heeft op uitstekende wijze ons jaarlijkse symposium over de toekomst van de ruimtevaart geleid. Zij is in staat om het beste uit sprekers en forumleden te halen en is een inspirerende en charmante persoonlijkheid".
Erik Laan
Programma Directeur
Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart (NVR)

"Met haar onbevangen aanpak, maar met kennis van zaken, heeft Kaat Exterbille onze forumdiscussie over de toekomst van de ruimtevaart een ontwapenende dimensie gegeven"
Dr. Gerard Cornet
Vice-voorzitter NVR
Stichting RuimteOnderzoek Nederland (SRON)

“We wilden van een selectie van onze klanten te weten komen hoe we optimaal op hun toekomstige behoeften konden inspelen. Kaat goot deze vraag om in een Future Search Conference en zorgde als scheidsrechter en facilitator voor een vlekkeloze organisatie. De meerwaarde van de workshop bestond erin dat op zeer korte tijd een gestructureerde analyse op papier stond, die tot op vandaag zijn effect heeft op de strategische visie van Alcatel.”
Jean-Louis Van Houwe
Marketing & Strategy Director
Alcatel (Nextira One)

 


 

Toekomstverkenning, strategie, veranderingsmanagement, trendwatcher

Gesproken talen: Moedertaal