Luc Van Loon

Luc Van Loon

Als 2 seksen

PROFIEL

Chef reportage bij een bekend damesblad

NL / EN / FR


FORMULES

Van 45 minuten tot 2 uur


ONDERWERPEN

Komen mannen echt van Mars en vrouwen van Venus? Eén ding is zeker: op Aarde moeten ze samen leven en werken. En dat is niet makkelijk, zo blijkt: 1 op 3 relaties stranden, singles zijn dé nieuwe groeimarkt en op de werkvloer ervaart men meer en meer spanningen.
Als mannen en vrouwen elkaar willen begrijpen, moeten ze eerst hun verschillen onder ogen zien. Waarom praten mannen makkelijker in de wagen en kunnen vrouwen beter met stress om? Klopt het dat 10 % van de kinderen niet verwekt zijn door hun ‘papa’? Was Eva de eerste vrouw en zijn macho’s wel echte mannen? Is er een link tussen de opkomst van de vrouwenmaatschappij en de teloorgang van de Nieuwe Man? Sperma-oorlogen en vrijwillige eiceldonatie. Kortom, seks, geweld, romantiek. Over zulke dingen praten we.

Die worden verweven met het levensverhaal van een man met ervaring in de materie. Als jongen opgegroeid in een lingeriewinkel, later journalist bij vrouwenbladen: zou er een verband zijn? Nu chef reportage bij een van de bekendste damesbladen, maar met 4 jaar praktijkervaring bij Flair, als enige man tussen 30 vrouwen. Nochtans een gezonde vader van 2 kinderen, probeerde hij ooit een nieuwe man te zijn, raakte hij verpletterd in the war of the sexes en zocht hij zijn mannelijkheid tussen naakte lijven in namaakbaarmoeders, achter gevaarlijke rituelen en tot bij de goeroe van de mannenbeweging in het verre Minneapolis. Kortom, geweld, liefde en spijtig genoeg een pak minder seks.

De laatste inzichten over de verschillen tussen vrouwtjes en mannetjes doorspekt met intiem persoonlijke ervaringen hebben de bedoeling verraste aha’s bij het publiek te ontlokken opdat de dames en heren voortaan nog liefdevoller naar hun partners én zichzelf zouden kijken. Als 2 verschillende seksen die toch hetzelfde verlangen, en dat niet alleen thuis maar ook in de dagdagelijkse omgang of op het werk.


Gesproken talen: Moedertaal