Eddy Vereycken

Eddy Vereycken

Effectief telefoneren en hoe een moeilijke klant pareren? VERWEN JE STEM OOK EENS!


PROFIEL
Eddy Vereycken is beroepsacteur en kreeg een opleiding als manager in de toeristische wetenschappen te Mechelen – Coloma instituut. Sinds zes jaar specialisserde hij zich in het gezonde en efficiënte gebruik van de stem. Zowel particulieren (mediafiguren) als bedrijven (o.a.: Quintessence, Nissan, Inbev…) en scholen (GO’s in Antwerpen, Oost- en West Vlaanderen, Brabant; zowel leerkrachten als leerlingen) vragen hem als expert stemcoach.


TALEN
NL / DU / FR / ENG (in volgorde van taalvaardigheid)


ONDERWERPEN

Effectief telefoneren:
Spreektechnieken om jezelf aan de telefoon te presenteren, bijzondere articulatiemethodiek om te telefoneren, belang van je stem bij het telefoneren, de stem als echo van je ziel en middelen tegen heesheid, zwak stemgebruik en keelaandoeningen. Spreek zonder vermeoid te worden. Haal rust uit je stem. Blijf alert tijdens het spreken en verslap nooit.

Pareren van moeilijke klanten:
Blijf rustig, controleer je stem en je emoties, vermijs lange gesprekken, hou het kort, maar wees duidelijk en niet oppervlakkig, spreek nooit tegen maar luister naar de argumenten van de klant, probeer empathisch te reageren, eet en drink niet tijdens het telefoongesprek, laat de klant zijn gal uitspuwen of zijn klacht formuleren en onderbreek hem niet, er is een grens aan de menselijke boosheid.

Verwen je stem ook eens!
Wat : er worden 4 tracks gevolgd om de deelnemers te confronteren met hun eigen stemgeluid. Uitbreiden van het stemvolume, intonatie, meer stemcontrole (luidsterkte) en spreekdurf zijn de doelstellingen van de stemtraining.

Track 1: exploration: belang van het strottenhoofd bij het ontwikkelen van taal, correcte spreektechniek volgens R.A.S.: relaxatietechnieken, ademhalingstechnieken en stemgeluid.

Track 2: extension: resonantieruimte, energiepunten, vocalen helpen bij het deblokkeren van de stem, mantra’s als oefening in teamverband…

Track 3: tuning: eigen stemgeluid accepteren en projecteren, spreken op de lippen, gericht spreken, oefenen in team en per twee.

Track 4: communication: de stem als poort naar de anderen, vergelijking van sprekers met dieren, vergelijking van de diversiteiten in sprekers via de 4 elementen (vuur, water, aarde, lucht), typen van leidinggevenden en hun spreekvaardigheid…

Waar: de coach begeleidt individueel of in groep (max. aantal deelnemers12). Na een intakegesprek maakt hij een training op maat. Hij komt naar uw bedrijf, bij u thuis of ontvangt u in zin praktijk te Antwerpen.   


REFERENTIES
Caroline Libot (Quintessence advising en cosulting), Marcel Van der Aevert (Zenit-, Leonardo Lyceum, Hilda Michielsen, Haven van Antwerpen (Linda Brys), …


PUBLICATIES
‘DE KANTOORKAMELEON’ : omgaan met leidinggevenden. Een handboek voor assistant managers om in het bedrijf te overleven.


EXTRA
Elk jaar organiseert Eddy in Portugal (OLIVEIRA DO HOSPITAL) de laatste week van juli en de eerste week van augustus een ‘VERWEN JE STEM’ week. Max. aantal deelnemers ZES (6). Kostprijs voor 7 dagen à 1075,-€: met dagelijks verwenontbijt, een lichte lunch en een warme maaltijd, overnachting en uitstapjes inbegrepen. Eigen vervoer.

Normal 0 21 false false false NL-BE X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";}
Gesproken talen: Moedertaal