Geert Bruggeman

Geert Bruggeman

Kwaliteit… dat smaakt naar meer!


PROFIEL
Geert is…

Zaakvoerder
(Lead) auditor, validator, assessor, coach, trainer…
Hoofdzakelijk actief in Food service, hospitality en KMO voeding

Lector aan de Plantijn Hogeschool van de provincie Antwerpen
Kwaliteitszorg, Voedselveiligheid, Food production e.a. vakken.
+Projectcoach
+VIEW® assessor


FORMULES
Geert stemt het liefst af op de noden en wensen van de opdrachtgever.
Alles is mogelijk: lezing, wokshop, training...


ONDERWERPEN
- Kwaliteit dat is euh…  Enfin, dat weet je toch? Niet?
   o    Dissectie van het begrip kwaliteit
- Kwaliteitssystemen en –modellen: het bos, de bomen en de vruchten.
- De kwaliteitskapstok
   o    Grasduinen in het model voor iedereen, maar met een wat autoritaire naam: EFQM.
- Klantvriendelijk? Klantgericht? Klantintegraal?
- Klantentevredenheid = klantentrouw! Toch?
- Een klacht is een geschenk!
- De afrekening… komt niet alleen van klanten.
   o    Inleiding tot stakeholdermanagement
- Alles kan – altijd – beter.
   o    Het belang van blijvend zoeken naar verbetering
- Moeder, waarom eten wij (wat wij eten)?
- SMAAK! Smakelijk!
   o    Het geheim van smaak en smaak hebben.
- Ja, natuurlijk wil ik!
   o    (Potentiële) klanten beïnvloeden en overtuigen.
- Duurzaam, maatschappelijk verantwoord … of gewoon zoals het hoort?
   o    Het begrip, de verwarring, de invulling, de aanpak…
- Check in for a sustainable future
   o    Idem, maar specifiek voor hospitality & food service
- Trends volgen trends … als het echt trends zijn.
   o    Het begrip trend. Trends in voedingsconsumptie. Trends algemeen.
- Voedselveiligheid: meer dan “handjes wassen”!
- De succesformule
   o    Trends omzetten in succes.
   o    Specifiek voor hospitality
- HACCP
- QACCP®
- Koken? Dat is wetenschap bedrijven aan het fornuis.
- Over…  en wat je er mee kan.   
   o    Managementmodellen en –tools à la carte.
- Novel Food – Functional food – Designer food … Frankenstein food?
- If You Always Do What You Have Always Done....  You’ll Get Less Than You Want!
   o    Over de noodzaak om te innnoveren
- Afval aanpakken… econologisch!
   o    Economisch, ecologisch… en logisch.
- Creatief zijn kan iedereen
- Problemen oplossen… doet elk op zijn manier.
   o    Enkel in combinatie met View® bevraging
   o    Profielbepaling personen en groep + duiding
- APACA®
   o    Projectmanagement voor dummies
Enzovoort…


REFERENTIES
VVG, VGRB, RCMB, VHFD, Asforcol, Probis
Flanders Expo
Horeca Vorming / Horeca Vlaanderen
VCK
Java, Van Gansewinkel, CJT, CM, FIM, NCBL



PUBLICATIES
Diverse artikels over uiteenlopende onderwerpen in verschillende vaktijdschriften.


EXTRA
VIEW® assessment: in kaart brengen van individuele probleemoplossingstijl (bevraging vooraf) + gezamenlijke feedback.


RUBRIEK
Kwaliteit / Voeding / Eten / Voedselveiligheid / Duurzaam / Stakeholder / Klant / Probleem / Project / Teamwork


Gesproken talen: Moedertaal