Hans Otten

Hans Otten

Werknemers van de schermpjesgeneratie Welk schermpje ben jij in de schermpjesgeneratie? Past jouw boodschap nog in het schermpje? Op welk schermpje past jouw boodschap?


PROFIEL
Spreker, presentator, programmamaker, media-expert


TALEN
NL / EN


FORMULES
1 uur/1,5 uur


ONDERWERPEN
Interactieve lezingen:

Media industrie (Is tv dood?) (kijken we nog televisie) (de schermpjesgeneratie)

We zien veranderingen in het media-landschap. Hans neemt je mee in het verhaal van de schermpjesgeneratie. Hij kijkt toe hoe kindjes beter met zijn I-pad overweg kunnen dan hemzelf. Deze verandering ziet hij ook op grootschalig niveau in het toekomstige media-landschap. Hans vertelt hoe de verandering in gebruik van media een verandering teweegbrengt in hoe we met nieuwe informatie, met elkaar en met ons leven omgaan.
Multi-tasking zal meer gebeuren via schermpjes, het klassieke patroon van werken en leven wordt doorbroken.


REFERENTIES
Zijn carrière als presentator begon hij bij één (VRT). Hij presenteerde er het populaire hitparadeprogramma "TV1-top 30" Kort daarna combineerde hij zijn studies met tv- maar ook radiowerk, Studio Brussel.
In 1994 maakte Hans Otten op tv-vlak de overstap naar vtm. Daar werd hij presentator van het loterijprogramma Telekwinto. Hij zetelde ook vaak in panels van vtm-programma's zoals Wie van de drie en heeft ooit de finale van Miss België gepresenteerd.
Toen contacteerde SBS Belgium Otten om voor zijn zenders te komen werken: VT4 en later ook VIJFtv. Otten tekende een exclusiviteitscontract met VT4. Hij werd al snel de leading man van de zender.

Otten vervangt op MNM ook geregeld Peter Van De Veire.


PUBLICATIES
Schrijfwerk; columnist voor standaard magazine, p-magazine en libelle
Programmamanagement; Inhoudelijk als productioneel
Hoofd- eindredactie van eigen shows
Commissaris “O”
RUBRIEK
3G-Generatie / Z-generatie / schermpjesgeneratie / media / mediaindustrie


Gesproken talen: Moedertaal