Joris Walraet

Joris Walraet

“Goesting” : transformeren via positieve energie!


PROFIEL
Joris heeft er reeds een lange carriere opzitten bij Volvo Cars en Telenet waar hij (top)management functies bekleedde in verschillende area’s als process management, quality, ICT, procurement, logistics, fleet en facilities management. Joris is ook een gecertificeerde 6-Sigma black belt en deployment champion.

Zijn passie voor nieuwe kansen, innovaties en uitdagingen bepaalt zijn agenda. Zijn sociaal karakter, zijn metaforische stijl en overtuigingskracht, zijn positieve ingesteldheid en zijn geloof in mensen, ondersteund door praktische ervaringen, maken dat hij menig moeilijke programma’s en projecten succesvol heeft afgewerkt.
 
Joris is sinds 2009 zelfstandig ondernemer en adviseert bedrijven op het gebied van procesmanagement, change en transformatie programma’s. Tevens is hij een veelgevraagd spreker over uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast is hij op verschillende fronten in de media en entertainment wereld actief, zijn tweede passie.


TALEN
NL / EN


FORMULES
1 a 1,5 uur


ONDERWERPEN
Veranderprojecten in ondernemingen falen dikwijls, ondanks de duidelijke communicatie van bovenuit in welke richting de onderneming wil evolueren. Dit komt meestal doordat de medewerkers niet rechtstreeks betrokken worden bij het veranderproces. Het creëren van positieve energie (“goesting”), en het faciliteren van het veranderproces bottom-up doet wonderen. Joris legt uit hoe dit alles kan gerealiseerd worden, via een eenvoudig model, waarbij de vrijheidsgraden in het model perfect kunnen afgestemd worden op de onderneming en de doelstelling van de verandering. Veranderen in meerdere dimensies tegelijkertijd (transformatie) is complexer, maar met hetzelfde model perfect te ondersteunen.


REFERENTIES/AANBEVELINGEN
Vlerick School, Jacob Fleming (Intl), ISS congres, Agoria, Minglemoods, Lounge12 beurs, en vele andere …


PUBLICATIES
boekje “Transformation Pack”, te verkrijgen bij het VCK


EXTRA
lezingen gespekt met leuke filmpjes en interactieve momenten met het publiek
RUBRIEK
Goesting / positieve / energie / veranderen / transformatie / change / succes / facilitatie / communicatie
Gesproken talen: Moedertaal