Karl Raats

Karl Raats

Pinching the Ostrich


PROFIEL
Karl is internationaal trainer in, en facilitator van creatieve processen. Hij is een bevlogen keynote spreker en bovenal is hij zijn eigen levend experiment in creatief denken. Die combi van relevante, professionele ervaring en authentieke persoonlijke betrokkenheid maakt hem een graag gehoord spreker.


TALEN
NL / EN


FORMULES
Keynotes: 1 uur
Interactieve interventies en/of moderatie op maat van 1 uur tot meerdere dagen


ONDERWERPEN

Creativiteit en Innovatie


Op maat van de opdrachtgever wordt een interactieve keynote gemaakt die met de nodige humor en betrokkenheid de creativiteit van het publiek razendsnel op temperatuur brengt. Herkenbare situaties uit het bedrijfsleven vormen een opstapje om op een effectiever en efficiëntere manier ideeën te genereren en te oogsten.

Pinching the Ostrich

Op 1 januari 2009 riep Karl zichzelf uit tot levend experiment in creatief denken. Alle principes omtrent creativiteit en innovatie past hij bewust en doelgericht toe op zijn eigen professionele en private leven. Die onwaarschijnlijke ontdekkingstocht heeft slechts één doel: verrassende en zinvolle mogelijkheden creëren die je eigen ongelijk bewijzen over al datgene wat onmogelijk lijkt.


REFERENTIES
Vebego X-border Innovation Event (slotspreker)
IIA “All On Board” Congress 2010 (gastheer, moderator)
MPI Educational Revue (keynote speaker)


PUBLICATIES
"Somniyum" een betoverende jeugdroman over de vier elementen die nodig zijn om dromen waar te maken: wensen, ideeën, wil en daadkracht
"Creativitips" de groeiende collectie korte, krachtige denktechnieken die de lezer in staat stelt om eigen houtje anders te denken en te handelen.


EXTRA
Post graduaat: Creativity Innovation & Change
Buzan Licensed Instructor
Certified de Bono trainer in Lateral Thinking
RUBRIEK
Leadership / Creativity / Teambuilding / Motivation / Personal Growth
Gesproken talen: Moedertaal