Paul Van Dessel

Paul Van Dessel

Krediet voor ondernemers


PROFIEL
Paul Van Dessel begeleidt ondernemers om een betere relatie met hun bank te realiseren, lees: meer krediet te verwerven.
Hierbij gaat vooral aandacht
naar het financieel fit maken van de onderneming om vervolgens te onderhandelen met de bank.
Cruciaal is ook om na het toekennen
van de financiering de nodige begeleiding te verzorgen in de follow-up.

Meer dan 15 jaar ervaring in de financiële sector,
meer specifiek op het vlak van kredietverlening aan KMO’s aangevuld met een ervaring als zaakvoerder en commercieel manager voor uiteenlopende bedrijven.

Auteur van het boek “Krediet voor ondernemers”, uitgegeven door LannooCampus in augustus 2010.


TALEN
NL


FORMULES
Van 30 minuten tot een dagdeel, zowel in de vorm van een korte presentatie als een interactieve workshop.


ONDERWERPEN
Hoe onderhandel ik met mijn bank?
Onderhandelen met de bank over kredieten heeft alles te maken met overtuigen. De bank zal een zeer nuchtere cijfermatige analyse maken, maar toch spelen andere elementen een belangrijke rol. Hoe pak ik dit als ondernemer het beste aan en hoe verhoog ik mijn slaagkansen? Ook de delicate aspecten in de relatie bank-ondernemer komen aan bod.
Krediet, een vloek of een zegen?
    Banken zijn minder bereid om vlot krediet te verstrekken, en toch blijft het hun kerntaak. Voor de meeste ondernemers zijn kredieten van onmisbaar instrument in hun bedrijfsvoering maar toch is het kunnen beschikken over bankkredieten minder evident dan enkele jaren geleden. Wat is er aan de hand en op welke elementen dien je als ondernemers te letten?
Hoe maak ik mijn bedrijf financieel fit?
    Bedrijven zien soms ten onrechte krediet als een oplossing voor hun problemen en komen daardoor in grotere problemen. Wat kan je als ondernemer zelf anders en beter doen om je bedrijf financieel fit te krijgen en minder afhankelijk te zijn van je bank.
   


PUBLICATIES
Ervaren Bedrijfsleider (Indicator): “Wat zal het effect zijn van de nieuwe Bazel III-norm op de relatie met uw huisbankier?”

Managers Magazine: “Hoe onderhandelen met mijn bank”

Voka Ondernemer: “Kredietfinanciering in de praktijk”
Gesproken talen: Moedertaal