Bert Kruismans

Bert Kruismans

België voor Beginnelingen

PROFIEL

Bert Kruismans (Aalst 1966) is een volbloed Belg.
Samen met Peter Perceval (Tongeren 1966) de theatermaker die in het zelfde bedje ziek is, schreef Bert het boek "België voor Beginnelingen".
Verder kan u Kruismans ook nog kennen van zijn werk in de Radio 1 programma's "De Nieuwe Wereld" en het "Reyerscomplex" en van de televisieprogramma's als "Polspoel & Desmet" op VTM en de "Rechtvaardige Rechters" op Canvas.
In een recent verleden werd Bert Kruismans ook nog "De Slimste Mens ter Wereld".


 

 


FORMULE

Bert Kruismans kan over dit onderwerp - gebaseerd op het aangehaalde boek - een volle avond theatervoorstelling brengen, maar ook kortere versies van 1 uur, 3 kwartier of zelfs nog korter indien gewenst.


ONDERWERP

België voor beginnelingen
"Sire, er zijn nog Belgen. Maar hoe goed kennen de Belgen zichzelf en hun land?"
Dit is de vraag die Bert Kruismans in zijn voordracht stelt.
Hij diept daarbij een reeks ontnuchterende cijfers en feiten op, die samen een verrassend portret schetsen van de doorsnee Belg en de manier waarop hij werkt en leeft in zijn land. Kruismans legt hierbij verbanden waar niemand die ooit zag: van de Iguanodons van Bernisart tot de vrolijke fratsen van Leopold II, van het gedrag van de Belgen in het verkeer tot hun geloof, het heeft allemaal met elkaar te maken en het maakt de mensen in dit land tot wie ze zijn. Of zoals Yves Desmet het ooit zei "een inburgeringscursus kan in dit land alleen door humoristen gemaakt worden".

 


 

 

Gesproken talen: Moedertaal