Blog/Nieuws

BLOG 4 - Zijn de protestanten de oorzaak ?

Fri 12 June 2020

Zijn de protestanten de oorzaak ?

Speakers Society startte in 1999 met het eerste sprekersbureau in België, wat betekent dat ze reeds meer dan 20 jaar ervaring hebben met het gesproken woord in het algemeen en de sprekerswereld in het bijzonder.
En dan vallen er doorheen de jaren wel een paar dingen op.
Terwijl Speakers Society bijna 15 jaar het enige bureau was in België, leerden wij al vlug dat er in Nederland veel meer professionele sprekers zijn en daaruit voortvloeiend ook veel meer sprekersbureaus, dan bij ons in België!

Nieuwsgierig geworden gingen wij dan wat verder kijken en viel het al snel op dat oa ook in Engeland en Amerika het spreken voor bedrijven, op congressen en events, enorm ontwikkeld is.
Nu ja van die Angelsaksen wisten we dat eigenlijk al wel, maar als je dan terug in Europa nog wat verder kijkt, dan merk je dat ook in Duitsland en de Scandinavische landen het beroep van spreker echt wel heel erg au sérieux wordt genomen!
Dus ga je ook even aan de andere kant kijken.
 Meer lezen...

BLOG 3 - Wat kan een (internationale) spreker mij opbrengen?

do 11 juni 2020

Wat kan een (internationale) spreker mij opbrengen?


Voor internationaal bekende sprekers, die doorgaans dan ook nog vanuit het (verre) buitenland komen,
zijn gages van 10.000 € tot 20 of 50.000 € helemaal geen verrassing.
Wij denken hierbij onder andere aan de Richard Branson's, Jack Canfield’s, Herman Van Rompuy's, Kjell Nordstrom’s etc…. van deze wereld.
 
Vooral bij deze internationale sprekers  (en bij het laatste team van vorige BLOG 2) schrikken organisators nog wel eens van de vraagprijs.
Maar men staart zich steeds blind op de kostprijs, terwijl men beter kan uitgaan van het gegeven ‘Wat brengt een spreker mij op ?’.
 Meer lezen...

BLOG 2 - Welke tarieven hanteren (Belgische) sprekers ?

Wed 10 June 2020

Welke tarieven hanteren (Belgische) sprekers ?

Om te starten: er bestaat niet zoiets als vaste ‘tarief-lijsten’ in de sprekers wereld.
Dit omdat sprekers hun prijzen geregeld aanpassen aan de omstandigheden (welk publiek / hoeveel deelnemers / betalend publiek of niet / hebben ze net een nieuw boek uit / zijn ze pas op televisie geweest ,…) en/of de aard van opdrachtgevers (profit & non profit bv).
Maar om toch een een tipje van de sluier op te lichten hebben wij in de sector de nodige informatie verzameld die alvast enige duiding kan geven.

Hoeveel betaal je voor een spreker ?
Voor velen dé hamvraag!
Als bedrijf of als vereniging hebben jullie interesse om een spreker in jullie programmatie op te nemen.
Een zeer verstandige keuze, want onderzoek heeft uitgemaakt dat een ‘spreker’ op uw uitnodiging sowieso meer volk genereert.
 Meer lezen...

BLOG 1 - Hoe de juiste sprekers vinden ?

Thu 28 May 2020

‘Hoe de juiste spreker(s) vinden?’

Er zijn er vier mogelijke pistes:

1) Zelf zoeken
Een organisator gaat zelf zoeken en maakt een shortlist van mogelijke sprekers die hem interesseren waarna hij tracht die spreker(s) rechtstreeks te bereiken. Dit lukt niet altijd of zelfs zelden, omdat professionele sprekers doorgaans niet (tijdig) rechtstreeks te bereiken zijn en vooral niet zomaar toezeggen voor een organisatie die ze niet kennen.

2) Via een sprekersbureau
Dus ervaren organisators contacteren doorgaans een sprekersbureau, ook omdat ze weten dat dat qua kostprijs hetzelfde is (zie verder) en als er achteraf wat fout gaat met de spreker die ze boek(t)en (bv ziekte, buitenland, televisie optreden,…) dat een bureau dan meer mogelijkheden heeft om heel snel een gepaste vervanging te vinden.
Het bureau  gaat dan bij de gekozen spreker(s) informeren naar de beschikbaarheid en ook naar de vraagprijs voor de opdracht in kwestie.
Na goedkeuring maken ze dan enerzijds een contract met de spreker (die gerust is dat hij via een gekende professionele partner alles kan regelen) en anderzijds een overeenkomst voor de opdrachtgever.

Een sprekersbureau rekent voor zijn tussenkomst 20% tot 30% commissie die wordt afgetrokken van de gage van de spreker, die dit ziet in ruil voor de diensten van het bureau  (website en andere overhead, de coördinatie, de verantwoordelijkheid en de administratie).
 Meer lezen...

Onze blog is er om jullie te helpen!

In deze rubriek verzamelen we interessante teksten, weetjes, berichten die ook jou allicht kunnen helpen als je interesse hebt in de sprekerswereld, evenementen, showbusiness, kortom alles wat van ver of nabij aansluit op het gesproken woord.

Aarzel niet zelf een tekst (+foto) te bezorgen via ons e-mailadres, want wij zijn steeds op zoek naar nuttige content, suggesties, en verbeteringen.

Laat ons samen het verschil maken!

Speakers Society voor en door sprekers!

 

Adres

Haarstraat 11
2000 Antwerpen
België

BTW/Ondern.nr:
BE0459.759.610

Contact


+32 3 231 43 79
+32 475 27 43 79

Contactformulier