Bert Kruismans

Belgiƫ voor beginners
Spreker

Profiel

ONDERWERP

“Sire, er zijn nog Belgen. Maar hoe goed kennen de Belgen zichzelf en hun land ?”

Dit is de vraag die Bert Kruismans in zijn voordracht stelt.

Hij diept daarbij een reeks ontnuchterende cijfers en feiten op, die samen een verrassend portret schetsen van de doorsnee-Belg en de manier waarop hij werkt en leeft in zijn land.

Kruismans legt hierbij verbanden waar niemand die ooit zag: van de Iguanodons van Bernisart tot de vrolijke fratsen van Leoplod II, van het gedrag van de Belgen in het verkeer tot hun geloof, het heeft allemaal met elkaar te maken en het maakt de mensen in dit land tot wie ze zijn. Of zoals Yves Desmet het ooit zei “een inburgeringscursus kan in dit land alleen door humoristen gemaakt worden”.

FORMULE

Bert Kruismans kan over dit onderwerp gebaseerd op het aangehaalde boek, een volle avond theatervoorstelling brengen, maar ook kortere versies van één uur, drie kwartier of zelfs nog korter indien gewenst.

PROFIEL

Bert Kruismans is een volbloed Belg.

Samen met Peter Perceval de theatermaker die in het zelfde bedje ziek is, schreef Bert het boek “België voor beginnelingen”.

Verder kan u Kruismans ook nog kennen van zijn werk in de Radio 1 programma’s “De Nieuwe Wereld” en het “Reyerscomplex” en van de televisieprogramma’s als “Polspoel & Desmet” op VTM en de “Rechtvaardige Rechters” op Canvas.

Ooit werd Bert Kruismans ook nog “de slimste mens ter wereld”, dus redenen genoeg om hem uit te nodigen ! .

BENODIGD MATERIAAL

Geluidsinstallatie

 

Bert Kruismans  - Spreker
Adres

Haarstraat 11
2000 Antwerpen
België

BTW/Ondern.nr:
BE0459.759.610

Contact


+32 3 231 43 79
+32 475 27 43 79

Contactformulier