Willem Gunneman

Het Improviserend Vermogen
Spreker

Profiel

ONDERWERP & PROFIEL

Rad van de tong, verbazingwekkend scherp en uiterst adrem.
Ruim dertig minuten (of een dagdeel) genieten van een bruisende performance vol (h)eerlijke improvisaties of in de rol van inspirerend gastspreker, dagvoorzitter, (snel)dichter, cabaretier, motivator of presentator.

Willem Gunneman schreef tientallen liedjes en verleende zijn medewerking aan tal van radio- en televisieprogramma's. Zo was hij twee jaar lang wekelijks te horen met Peter Teekamp in het Tros-radioprogramma "Hollands Hitwerk' met 'De heetste Nieuwtjes'. Een wekelijkse column waarin Willem de vaderlandse showbizz bezong. De Belgische zangeres Mieke nam een zestal composities op van Willem's hand en keerde na een stilte van ruim twee jaar terug in de hitlijsten. Vele nationale artiesten volgden. Wekelijks bezong Willem de natuur in Overijssel op TV Oost en vatte hij als vaste gast in het RTV Oost programma ‘Blond Kaal en Brutaal’ de wekelijkse onderwerpen samen in een sprankelende blues. Ook blikt Willem wekelijks op muzikale wijze terug op de week (Omroep Gelderland).

Als journalist interviewde Willem nationale en internationale kopstukken onder wie Harry Belafonte, Tom Jones, Frits Bolkestein, Cliff Richard, Latoya Jackson, de Prince de Lignac, Edwin Evers en Erica Terpstra.

Daarnaast tekende Willem Gunneman voor tal van muzikale- en theaterproducties in opdracht van bedrijven en instellingen als de Kindertelefoon, Waterschappen, Lenferink bedrijven, Het Nederlands Bakkerijmuseum, Fame 'Bouwmeesters met Visie’ en Pink Roccade en schreef hij liedjes voor de theaterprogramma’s van onder andere Karin Bloemen. Naast dit alles is Willem Gunneman auteur van een tweetal boeken, te weten 'Koffietijd' (uitgeverij Mingus) en 'Eeuwlingen' (uitgeverij Kok).

Een verrassend veelzijdige duizendpoot die zijn visitekaartje af gaf tijdens de jaarlijkse parlementaire barbecue van de Tweede kamer, maar evenzo op zijn plaats is in een groots theater of kleine zaal. Willem Gunneman als dagvoorzitter, inspirerend gastspreker, cabaretier, motivator , (snel)dichter en gastheer/presentator.

Tijdens zijn lezingen en muzikale optredens staat Willem op eigen wijze stil bij de kansen, de mogelijkheden en de eigen kracht van mensen en organisaties, communicatie, het verleggen van grenzen, netwerken, talent  en ‘het onderscheidende vermogen’. Een verfrissende en interactieve performance. Puur verbaal of desgewenst samen met zijn vaste pianist en/of trio.

Willem werkte voor toonaangevende bedrijven als De Nederlandse Spoorwegen, Rabobank, Atos Origin, Ordina, het Amsterdams Congresbureau, Eneco Energie, Provincie Groningen, Provincie Gelderland, SNN, Essent, Provincie Brabant, CWI, de Tweede Kamer, Syntens, SNT en vele anderen. Tevens verleent Willem met regelmaat zijn medewerking aan tal van radio- en televisieprogramma’s. Zijn teksten en gedichten klonken onder meer in theaters en het Amsterdams Concertgebouw.

Willem Gunneman  - Spreker
Adres

Haarstraat 11
2000 Antwerpen
België

BTW/Ondern.nr:
BE0459.759.610

Contact


+32 3 231 43 79
+32 475 27 43 79

Contactformulier