Tony Vuylsteke

Mijn tocht naar Santiago de Compostella
Spreker

Profiel

Mijn tocht naar Santiago de Compostella

TOPIC

Tony  vertrok op 1 mei 2016 voor het eerst aan de voet van de Pyreneeën vanuit Saint Jean Pied de Port en kwam te Santiago de Compostella aan op 10 juni wat voor hem een symbolische dag was.
Deze ‘Camino Frances’ maakte op hem zo’n grote indruk dat hij nog datzelfde jaar weer vertrok, maar nu vanuit Le Puy en Velay eveneens gelegen op de klassieke Sint Jacobsroute naar Compostela.

In 2017 liep hij dan ook nog eens de ‘Camino de la Costa’ vanuit San Sebastian naar Compostela langsheen de Cantabrische kust.

Het werden telkens pelgrimstochten met vele foto’s en getuigenissen, in de voetsporen van miljoenen pelgrims die overal hun getuigenis achter lieten.
Het is daarbij ook een zoeken naar de spirituele kern van de Camino via deze tocht langs de grote Sint Jacobswegen met elk hun uitzonderlijk cultureel erfgoed en vooral ook hun prachtige natuur.

Waarom en hoe voor zovelen ?

De ‘Camino de Compostela’ is meer dan 1000 jaar oud, maar de laatste jaren is deze pelgrimstocht aan een opmerkelijke heropleving bezig.
In 2018 gingen meer dan een half miljoen pelgrims te voet of met de fiets langs de verschillende en allemaal even bijzondere wegen naar Santiago.

 Wat is de oorzaak van dit succes en wat drijft al die trekkers op deze pelgrimage naar het graf van de heilige Jacobus? Zijn het allemaal pelgrims in de religieuze zin van het woord of zoeken velen vooral  het avontuur?
Of is er nog iets anders?
Hoe begin je aan een dergelijke tocht van honderden kilometers en hoe beleef je die, fysisch en in je gedachten ?

Het zijn vragen waar Tony in  deze causerie een antwoord tracht te geven door te delen wat hij mocht ervaren.

PROFIEL

Na Tony Vuylstekens carrière in de Antwerpse en nationale scheepvaart, toen in 2015 zijn echtgenote Marie-Madeleine na een kortstondige ziekte overleed, vatte Tony het plan op om voor het eerst te voet naar Santiago te gaan.
Hij vertrok een jaar later op 1 mei 2016

De Santiago microbe laat Tony Vuylsteke sindsdien niet meer los, want ondertussen trok hij al minstens 4 keer naar deze mythische stad, zo ook in 2019 via de ‘Camino Primitivo’ vanuit Asturië. .

Hij mag dan ook een gedreven Compostela-pelgrim genoemd worden met recht en rede. We zijn ervan overtuigd dat u sterk onder de indruk zal zijn van de bezieling waarmee Tony u weet te boeien.

Tony Vuylsteke  - Spreker
Adres

Haarstraat 11
2000 Antwerpen
België

BTW/Ondern.nr:
BE0459.759.610

Contact


+32 3 231 43 79
+32 475 27 43 79

Contactformulier