Koen De Leus

Macro-economie, de financiele markten en de vergrijzing
Spreker

Profiel

Macro-economie, de financiele markten                    

en de vergrijzing

 

TOPIC

De onderworpen die behandeld kunnen worden, zijn zeer uiteenlopend al naargelang de vraag.
Macro-economische onderwerpen en aspecten van de financiële markten vormen de rode draad.

Koen is tevens gespecialiseerd in het vergrijzingsvraagstuk: wat zijn de mogelijke macro-economische gevolgen van de vergrijzing voor de Europese (en Belgische) economie en wat is de impact op de financiële markten.

Enkele concrete voorbeelden:

  • Vergrijzing: probleem of opportuniteit
  • Globalisatie: nood aan meer vrijhandel
  • De macro-economische gevaren voor de wereldeconomie
  • Financiële markten: quo vadis?

De kracht van Koen De Leus is complexe materies uit te leggen in een eenvoudig verstaanbare taal, zonder al te veel jargon en vaak doorspekt met een vleugje humor. Als analist en econoom wordt van hem verwacht oplossingen voor te stellen in soms gevoelige materie (zoals de vergrijzing en globalisering). Omdat hij als niet-politieker geen blad voor de mond moet nemen, kan dit wel eens aanleiding geven tot vuurwerk.

 

FOMULES

Van 30 minuten tot dagdeel evenals panelgesprekken

 

PROFIEL

Koen De Leus behaalde zijn masterdiploma  Handelswetenschappen aan de Economische Hogeschool Sint-Aloysius (EHSAL).

In zijn functie als analist bij Tijd Beursmedia was hij vanaf 1998 nauw betrokken bij het ontwerp en de berekening van Europese sectorindexen. Van 2004 tot januari 2006 was hij Chief Economist bij Uitgeversbedrijf Tijd, het bedrijf dat de dagelijkse zakenkrant De Tijd en het beleggingsmagazine De Belegger publiceert. Van 2006 tot juli 2012 werkte Koen als Market Strategist bij Bolero, een onlinebroker van KBC Securities, voor hij in augustus 2012 de functie van Senior Economist ging bekleden bij moederbedrijf KBC. Sinds september 2016 is hij Chief Economist bij BNP Paribas Fortis. Hij is ook gastdocent in ‘Behavioural Finance’ in het kader van het Investment Management-programma aan de EHSAL Management School.

Koen is regelmatig te gast in de nieuwsprogramma’s van de tv-zenders VRT, Kanaal Z en Tijd.tv en eveneens op de radio. Hij wordt ook vaak geciteerd in zowel de algemene pers als de gespecialiseerde financiële pers. In 2006 publiceerde hij, samen met medeauteur Paul Huybrechts, het boek ‘Naar Grijsland’, dat de sociale en economische gevolgen van de vergrijzing diepgaand analyseert. Het was een van de drie boeken die genomineerd waren voor de ABN Amro-prijs voor het non-fictieboek van het jaar. In 2012 volgde ‘Gouden beursleuzen’, waarin hij beurstips van 's werelds beste beleggers reviewde en updatete. In dat boek onderzocht hij ook de meest voorkomende emotionele valkuilen waarin beleggers vaak trappen.

Koen De Leus  - Spreker
Adres

Haarstraat 11
2000 Antwerpen
België

BTW/Ondern.nr:
BE0459.759.610

Contact


+32 3 231 43 79
+32 475 27 43 79

Contactformulier