Luc Appermont


Presentator / moderator

Profiel

Luc Appermont ging als student in 1969 aan de slag bij radiozender Omroep Antwerpen. Daarna volgden in 1970 Omroep Limburg, Omroep West-Vlaanderen en Omroep Oost-Vlaanderen, andere regionale zenders van Radio 2.

In 1972 studeerde hij af aan de kleinkunstafdeling van de Studio Herman Teirlinck. Gedurende 33 jaar was hij een van de vaste stemmen bij Radio 2 waar hij het populaire programma ‘De zoete inval’ presenteerde.

Bij de openbare omroep BRT presenteerde hij in de jaren 70 het zondagnamiddagprogramma ‘Binnen en buiten’. Daarna presenteerde hij verschillende programma's in samenwerking met de Nationale Loterij: onder meer ‘Het staat in de sterren geschreven’, de ‘Pak de poen show’ en ‘Baraka’.

Hij presenteerde ook meermaals Eurosong, de Vlaamse voorrondes voor het Eurovisiesongfestival.

In 1989 was hij de gastheer in de talentenjacht ‘Sterrenwacht’, met de juryleden Louis De Lentdecker, Niki Bovendaerde en Marcel Vanthilt en met Jan Decorte als te interviewen gast. Donaat Deriemaeker won deze wedstrijd.

In september 1990 verliet hij de openbare omroep en ging hij naar de commerciële omroep VTM. Hij begon er met de dagelijkse quiz ‘Waagstuk’. Nadien kwamen nog de talkshow ‘Luc’, ‘U beslist’ en ‘Het mooiste moment’.

Buiten het presentatiewerk zet Appermont zich ook in voor liefdadigheid. Hij is de ambassadeur van Cunina, een organisatie die over heel de wereld kinderen uit sloppenwijken helpt.

In 2012 was Appermont te zien op Eén in de BV-quiz ‘Vroeger of later?’, dat in 2013 een vervolg kreeg.

In februari 2013 speelde hij een gastrol in ‘Tegen de Sterren op’ en begon hij opnieuw met het Radio 2-programma ‘De zoete inval’, tien jaar na de laatste aflevering.

Luc Appermont  - Presentator / moderator
Adres

Haarstraat 11
2000 Antwerpen
België

BTW/Ondern.nr:
BE0459.759.610

Contact


+32 3 231 43 79
+32 475 27 43 79

Contactformulier